Тези, които заговорничeха да извършат преврат в Беларус през 2020 г.,

...
Тези, които заговорничeха да извършат преврат в Беларус през 2020 г.,
Коментари Харесай

Лукашенко притеснен от нов опит за преврат в Беларус

Тези, които заговорничeха да извършат прелом в Беларус през 2020 година, още веднъж ще се опитат да разпалват хората. Това предизвести президентът на страната Александър Лукашенко на съвещание на Съвета за национална сигурност, оповестява ТАСС.

" Имаше проекти за образуване на цветна гражданска война в сърцето на Европа, само че това, което реализираха, беше несполучлив протест. Много пари бяха хвърлени в този несполучлив опит ", означи той и добави, че съгласно оценките на Минск става въпрос за над 6 милиарда $.

Това е невероятна сума пари за Беларус, безапелационен бе Лукашенко.  " Тези, които не са съумели да оползотворят тази сума, още веднъж ще се опитат да разбунят хората. Това е, което те към този момент вършат ", съобщи президентът.

Лукашенко акцентира, че Беларус ще продължи да бъде подложен на напън в разнообразни области и не изключи опцията да бъдат проведени провокации, които да изложат страната на спомагателни наказания. Вече се стартира - с хеликоптери, дронове, изстрели по нашите гранични знаци и пробиви на границата ни, посочи той. Прокламираното преди този момент краткотрайно разполагане на войските на НАТО в Европа се трансформира в непрекъснато присъствие и броят на войските продължава да пораства, възнегодува Лукашенко.

На 28 януари в послание към Народното събрание и народа на страната Лукашенко разгласи, че западните страни са отделили над 6 милиарда $ за унищожаването на Беларус по време на президентските избори през 2020 година Според него с изключение на във финансирането на подривните действия Западът е взел участие и в идеологическо разпространяване, като посредством разнообразни просветителни стратегии разпространява " така наречен демократични полезности ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР